¨

Trafiktal på Femern-forbindelsen er dobbelttjekket

Foto: TV ØST

Rådgivningsvirksomheden COWI har gennemført en uafhængig kvalitetssikring af trafikprognosen, der ligger til grund for de finansielle beregninger af Femern Bælt-projektet.

Transport – og Bygningsministeriet har dobbelttjekket trafikprognosen for den kommende Femern-forbindelse. De har i den forbindelse indhentet hjælp fra rådgivningsvirksomheden COWI, som har lavet en ekstern kvalitetssikring af prognosen for den fremtidige trafik på milliardprojektet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Transport – og Bygningsministeriet fokuserer kvalitetssikringen på vejtrafikken, som skal udgøre de kommende indtægter efter forbindelsen er åben.

COWI konkluderer blandt andet, at trafikprognosen giver et realistisk bud på vejtrafikken og at forudsætningerne i prognosen er rimelige. COWI har fundet, at trafikprognosen er grundig og giver et realistisk bud på, hvor meget trafik der kommer i tunnelen. Det er en vigtig konklusion, og så kan vi fra politisk side koncentrere os om resten af projektet, siger Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V).

Hvornår byggeriet af den kommende Femern-forbindelse begynder, er der fortsat usikkerhed om. Åbningen af forbindelsen er nemlig blevet udskudt flere gange og formentlig først i 2027, kommer der hul igennem til forbindelse. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App