¨

Trafikordfører afviser oppositionen: Femern får støtte

Foto: TV ØST

EU's nye budget betyder ikke mindre støtte til Femern-forbindelsen, mener trafikordfører Rasmus Prehn.

Det lykkes Danmark at opnå en rabat på EU's budget på en milliard kroner om året, men samtidig er der blevet skåret på tilskud på en lang række områder. Der bliver i øjeblikket regnet på konsekvenserne af det nye budget i Transportministeriet, lyder det.

Det kan ende med, at Danmark går glip af milliarder kroner i støtte til eksempelvis Femern-forbindelsen, men det afviser Socialdemokratiets trafikordfører, Rasmus Prehn.

- Jeg har ikke hørt, at det skulle betyde færre penge. Jeg mener ikke, at EU's nye budget har den konsekvens, at vi får færre midler til Femern.

- Er der færre midler fra EU til infrastruktur, kan vi selvfølgelig risikere det. Det kan være, det giver et bump på vejen, men det vil ikke forhindre broen i at blive opført, siger han.

Diskussionen er blusset op, blandt andet fordi oppositionen har været ude at kritisere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at fokusere for meget på den danske rabat.

I den forbindelse var Venstres EU-ordfører, Lykke Friis, på banen for at kritisere regeringens forhandlingsmetoder.

- Det hjælper jo ikke meget, hvis vi får en rabat på en milliard, men samtidig går glip af store tilskud til for eksempel Femern-forbindelsen, havvindmølleparker eller forskningsprojekter, sagde hun fredag aften.

Den kritik giver Rasmus Prehn dog ikke meget for.

- Det lyder som om, oppositionen puster sagen op. Der burde de holde sig for gode til at lave oppositionspolitik. Jeg tror ikke, det får de konsekvenser, de siger, siger han.

Den store Femern Bælt-forbindelse mellem Danmark og Tyskland håber på tilskud fra EU på et sted mellem 4,8 og 8,8 milliarder kroner.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App