¨

Tidsplan skrider for Femern-forbindelse

Foto: TV ØST

Traktaten om den faste forbindelse over Østersøen skulle være underskrevet for mere end et halvt år siden, men underskrifterne er stadig ikke sat.

Tidsplanen for en bro over Femern Bælt er allerede overskredet med et halvt år, selv om det blot er et år siden, at Danmark og Tyskland indgik en aftale om den faste forbindelse.

Da den danske og den  tyske transportminister skrev under på aftalen i juni lød det fra Transportministeriet, at der "ultimo  2007" skulle underskrives en folkeretslig bindende traktat om broen.

Det er ikke sket og Transportministeriet kan ifølge Ritzau ikke sige noget om, hvornår traktaten er klar.

Socialdemokraterne, der står sammen med regeringen om broen til Tyskland, appellerer til at holde fart i projektet, så der ikke går noget galt.

- Hvis man går to skridt tilbage i sådan en proces, så er erfaringen, at grundlaget begynder at skride. Det er der overhovedet ikke brug for lige nu, siger den socialdemokratiske trafikordfører Magnus Heunicke, der er valgt i Sjællandskredsen.

Magnus Heunicke har dog  tillid til, at transportminister Carina Christensen (Kons) får aftalen i stand med Tyskland inden sommerferien

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App