¨

Stor skuffelse over Femern-beslutning i Kalundborg

Foto: TV ØST

Byrådsmedlem Kaj Buch Jensen (S) fra Kalundborg ærgrer sig over, at Kalundborg går glip af et stort antal arbejdspladser, efter Femern A/S har valgt Rødbyhavn som produktionssted for den faste tunnelforbindelse, skriver Nordvestnyt.

Skuffelsen er stor i Kalundborg. Femern A/S har indstillet, at hovedproduktionen af den faste tunnelforbindelse under Femern Bælt skal ligge i Rødbyhavn på Lolland.

Dermed går Kalundborg, der også ønskede at stå for produktionen, glip af et stort antal arbejdspladser. Og det ærgrer Socialdemokraternes Kaj Buch Jensen fra Kalundborg Byråd.

- Det er en skuffelse for Kalundborg. Men jeg har alt mulig grund til at ønske Stig Vestergaard (borgmester i Lolland Kommune, red.) tillykke nede på Lolland. Jeg håber, at Lolland Kommune får noget godt ud af det, fortæller Kaj Buch Jensen, der også er medlem af havnebestyrelsen i Kalundborg, til Nordvestnyt.

Kaj Buch Jensen undrer sig imidlertid over én speciel ting.

- Man gør forbindelsen tre milliarder kroner dyrere end nødvendigt forstået på den måde, at man skal anlægge en havn, som man bagefter skal rive ned. Her i Kalundborg kunne man have fået det for en tiendedel af beløbet, siger socialdemokraten.

Kaj Buch Jensen mener ikke, der har været fair betingelser i udskilningsløbet.

- Politisk har man vel truffet en beslutning om, at det skal ligge på Lolland. Og så kan man sammenligne det med en egnsudviklingsstøtte på tre milliader kroner. Men så føler jeg, at vi har været med i et udskilningsløb, hvor vi ikke har haft fair betingelser.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App