Overrasket minister vil se Femern-tal

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil have klar besked hos selskabet bag Femern-forbindelsen om, hvorvidt broprisen er steget med flere milliarder kroner.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det fortæller han efter et hastemøde mandag eftermiddag med selskabets administrerende direktør hos Femern A/S, Leo Larsen.

Mødet er kommet i stand, efter at flere kilder tæt på projektet har sagt til Morgenavisen Jyllands-Posten, at broprisen er steget med godt 7,5 milliarder kroner, siden Danmark og Tyskland i 2008 aftalte at etablere en fast forbindelse.

- Overraskelsen var enorm. Derfor tog vi med det sammen action på dette her, siger han om oplysningerne i Jyllands-Posten.

Nu har Hans Christian Schmidt sat Femern A/S til at regne på den konkrete prisstigning, så han tirsdag kan informere forligskredsen om tallet.

Ellers vil Hans Christian Schmidt ikke komme ind på, om han har talt med store bogstaver over for direktøren for Femern A/S.

- Men man kan roligt sige, at jeg ikke har været i godt humør i dag, siger transportministeren, der fremover vil følge processen bag broplanlægningen tæt.

Hvis det viser sig, at broprisen er steget med 7,5 milliarder kroner, svarer det til en prisstigning på 22 procent. Det har fået flere eksperter til at vurdere, at Femern-forbindelsen kan ende som en tunnel.

Leo Larsen har hidtil ikke villet kommentere tallene, men slår fast, at "de foreløbige beregninger viser, at en tunnel er blevet billigere og en bro er blevet dyrere end hidtil antaget".

Dog har han understreget, at det overordnede anlægsskøn holder sig inden for intervallet på 33 milliarder kroner for en bro og 41 milliarder kroner for en tunnel i 2008-priser.

/ritzau/

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"115398","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]