¨

Nye medarbejdere skal holde øje med Femern-byggeriet

Foto: TV ØST

Der skal holdes ekstra øje, når Femern-forbindelsen og den nye togstrækning fra København til Ringsted anlægges. Arbejdstilsynet hyrer 27 ekstra medarbejdere.

Alvorlige ulykker, vold og underbetalte øst-arbejdere. Den ene skandalesag har ramt metrobyggeriet i København efter den anden. Og det må ikke gentage sig, når byggeriet af Femern-forbindelsen går i gang.

Derfor ansætter Arbejdstilsynet nu 27 nye medarbejdere, der skal ud og føre tilsyn på byggepladserne. Det skriver Avisen.dk.

- På baggrund af erfaringerne fra metroen har vi fået en ekstra bevilling til at føre tilsyn med de store infrastrukturprojekter som for eksempel Femern og den nye togstrækning fra København til Ringsted, siger kontorchef i Arbejdstilsynet Eva Jensen til Avisen.dk.

De ekstra 55 millioner kroner har Arbejdstilsynet fået i forbindelse med finansloven for 2015, og de skal bruges til en ekstra indsats mod social dumping over de næste fire år.

De 27 nye tilsynsførende skal i dialog med bygherrerne på de store infrastruktur-projekter og skærpe kontrollen på byggepladserne.

Derudover skal de fokusere på udenlandske virksomheder og danske virksomheder, som bruger udenlandsk arbejdskraft.

- Sammen med SKAT og politiet skal vi ud og lave dobbelt så mange aktioner, som vi gjorde i 2014, siger Eva Jensen til Avisen.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App