Ny Storstrømsbro skal give 5.000 jobs

Der er masser af nye jobs i planerne om at bygge en ny Storstrømsbro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne vil have ny bro

Der tegner sig et politisk flertal for at bruge knap fire milliarder kroner på at bygge en helt ny bro over Storstrømmen mellem Sjælland og Falster.

Det betyder, at det plagede område kan se frem til tusindvis af nye job. Byggearbejdet vil nemlig skabe i alt 4.600 fuldtidsstillinger af et års varighed, viser en beregning foretaget af Dansk Byggeri for Avisen.dk.

Alene byggearbejdet forventes at give job til over 2.000 håndværkere over den tre-fireårige byggeperiode. Dertil kommer 2.600 stillinger til underleverandører, ingeniører, arkitekter og chauffører.

- En stor gruppe håndværkere får fast arbejde i tre-fire år med at bygge broen, siger seniorøkonom i Dansk Byggeri Finn Bo Frandsen til Avisen.dk.

Pengene er i finansloven

Financeringen af den nye bro var en af de store nyheder, da finansminister Bjarne Corydon (S) mandag præsenterede regeringens forslag til en ny finanslov.

Finansministeren tror på, at en stor del af jobbene på broen kommer til at gå til danskere. Dermed imødegår han bekymringer for, at de mange nye job går til udlændinge, sådan som det frygtes på Femern Bælt-tunnelen.

- Jeg tror, at det vigtigste, vi kan gøre, er, at vi sikre, at der er kvalificeret dansk arbejdskraft, siger Bjarne Corydon til Avisen.dk.