Minister holder igen med underskrift på Femern-projekt

Lige nu skulle de bindende kontrakter på Femern-projektet skrives under, men transportminister Hans Christian Schmidt (V) holder igen med pennen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den endelige beslutning om Femern-projektet kan blive udskudt. Lige nu venter transportminister Hans Christian Schmidt (V) på den tyske miljøgodkendelse af sagen, men den ser ud til at trække ud, og indtil der er klarhed over den del, tøver ministeren med at skrive under på de endelige kontrakter. Det skriver Altinget.

- Det allervigtigste, for at skrive under med entreprenørerne, er, at vi har en tidsplan for miljøgodkendelse. For hvis vi mangler den, så ved vi jo ikke, om vi overhovedet må bygge noget. Ser vi på de tyske erfaringer med nogle af de tyske projekter, så har vi jo set godkendelser, der har taget op til ni år, siger Hans Christian Schmidt.

Allerede forsinket

Projektet er allerede blevet udskudt en gang, da byggeriet så ud til at blive hele ni milliarder kroner dyrere end antaget. Dertil kom, at støtten fra EU var fire milliarder kroner mindre end forventet, og nu er det så den tyske miljøgodkendelse, der driller.

Hans Christian Schmidt møder opbakning fra de øvrige forligspartier i forhild til at afvente en tysk status, som ministeren forhåbentligt får, når den 20. august mødes med den slesvig-holstenske transportminister Reinhard Meyer.