¨

Merkel bekræfter tysk støtte til Femern-forbindelse

Foto: TV ØST

Den tyske regeringen vil gøre, hvad der står i deres magt for at Femern-forbindelsen bliver en realitet, lyder det fra kansler Merkel under besøget i Danmark.

Den tyske regering står ved aftalen om den faste forbindelse over Femern Bælt. Det siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel på et pressemøde med den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt tirsdag.

Udmeldingen kommer, efter der er rejst kritik af forbindelsen fra tyske miljøorganisationer, som blandt andet har truet med sagsanlæg mod forbindelsen.

Indvendinger er ikke nyt

Danmark kan dog regne med, at den tyske regering ikke vakler, fastslog Merkel:

- Forbundsregeringen står selvfølgelig bag Femern-forbindelsen, og vi vil gøre alt for, at landanlæggene bliver bygget, så forbindelsen kan rykke landene tættere sammen, siger Angela Merkel.

- Kontrakten mellem vores to lande er entydig. Det er Danmark, der lægger ud for omkostningerne. Det er vores ansvar at få bygget et landanlæg.

Forbundskansleren har bemærket, at der er protester fra den tyske side af projektet, men det er en normal del af en demokratisk diskussioner.

- Der er indvendinger, men det er intet nyt ved infrastruktur-projekter. Vi vil gøre vores, for at sagsbehandlingen vil foregå i et passende tempo, siger hun.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App