Lys over Femern Bælt

Der bliver ikke kun lys over Lolland men også lys over Femern Bælt i slutningen af august. Når festivalen Lys over Lolland løber af stabelen, vil Lolland Kommune nemlig også afvikle en kunstevent på havne- og erhvervsområdet i Rødbyhavn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kunsteventen består af en omfattende lysinstallation med kunstnerisk lyssætning af store kornsiloer og en monumental indgangsportal i form af en lang, smal gangbro. Lysinstallationen vil blive udført af internationalt anerkendte udendørs lys- og konceptkunstnere og vil kunne ses på meget lang afstand som et vidnesbyrd om Rødbyhavns industrielle fortid og fremtidige mulighed for udvikling.

Desuden skal den være med til at skabe en mental og kulturel bro over Femern Bælt som forløber for fremtidens faste broforbindelse.

Region Sjælland bidrager med 300.000 kroner til projektet:

- Det er en stor glæde, at Region Sjælland har besluttet at støtte etableringen af de omfattende værker, der kommer til at pryde havneområdet i Rødbyhavn i forbindelse med Lys over Lolland 2009, som vi i Lolland Kommune også er bidragsydere til, udtaler Erhvervs- og kulturudvalgsformand i Lolland Kommune, Hans Ole Sørensen, og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, at disse kunstneriske manifestationer både bogstaveligt og billedligt talt vil rage op i landskabet. Værkerne vil indkapsle både områdets industrielle fortid og de innovative, erhvervsmæssige og kulturelle potentialer og samarbejdsmuligheder, som vil præge den lokale, regionale og internationale udvikling i de kommende år på grund af etableringen af Femern Bælt forbindelsen.

Lys over Lolland finder sted i perioden 28. august til 6. september.
Læs mere på: www.lysoverlolland.dk