¨

Lærlinge bliver krav på Femern-forbindelsen

Foto: TV ØST

Bygherren lover sociale klausuler, der garanterer at krav om lærlinge kommer til at indgå i kravene til byggeriet af den faste forbindelse.

Lover lærlingepladser

Der bliver lærepladser hos entreprenørerne ved arbejdet med den faste forbindelse til Tyskland, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det garanterer bygherren, Femern A/S. Man har ikke lagt sig fast på modellen, men det ligger fast, at kravet om et vist antal lærlinge bliver indarbejdet i udbudsmaterialet.

Det oplyser Femern A/S' tekniske direktør, Steen Lykke, over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Femern A/S agter at stille krav om, at der kommer et vist antal lærlingepladser på Femern Bælt byggeriet. Vi er ved at forberede os på, hvordan vi kan formulere dette krav mest hensigtsmæssigt, siger Steen Lykke.

Glæde over melding

Meldingen modtages med tilfredshed i fagbevægelsen, som længe har krævet brug af sociale klausuler ved store offentlige bygge- og anlægsopgaver.

- Det er dog helt i tråd med, hvad vi havde forventet, siger sekretariatschef Gunde Odgaard fra BAT-kartellet.

Louise Pihl, der er afdelingschef i Dansk Byggeri, oplyser, at Dansk Byggeri foretrækker frivillighed omkring lærlinge men accepterer og vil samarbejde om de beslutninger, som bygherren træffer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App