¨

Kommuner skal kæmpe hårdere for Femern-jobs

Foto: TV ØST

Hvis ikke kommunerne kommer mere frem i skoene, risikerer de at miste de flere tusind jobs, som Femern-forbindelsen kan skaffe dem.

2500-3000 fuldtidsstillinger kan være på vej til regionens sydlige del, hvis kommunerne kommer frem i skoene. Kommuner med havne i nærheden af Femern Bælt, såsom for eksempel Guldborgsund og og Lolland kommuner, skal nemlig være hurtige til at sælge sig selv nu, hvis de skal vinde opgaven om at producere og anlægge de mange betonelementer, som skal ligge til grund for den kommende tunnel under Femern.

- Der er mange arbejdspladser på spil, for ud over selve produktionen ligger der et stort arbejde i at opføre og drive fabrikken, fortæller branchedirektør hos Danske Anlægsentreprenører Niels Nielsen til Børsen i dag. Han understreger dog, at kommunerne bør se at komme i gang med at markedsføre sig selv, før de bliver overhalet af udenlandske kommuner i for eksempel Tyskland.

I Guldborgsund Kommune forklarer udviklingschef Christian Smith, at de arbejder på højtryk, men er nødt til at tage sig noget tid til de korrekte beregninger, før noget bliver besluttet.

- Selvfølgelig skal vi gøre os lækre og markedsføre vores muligheder, men plangrundlaget skal være i orden, fortæller han. De har netop tilsidesat 2 millioner kroner til en undersøgelse, der kan klarlægge, hvor gode kommunens muligheder for at byde ind er.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App