¨

Jonas er første lærling på Femern-projektet

Foto: TV ØST

Den første af 500 lærlinge på Femern-projektet er ansat, og det er Jonas Christoffersen fra EUC Sjælland i Næstved, der har sikret sig job.

18-årige Jonas Christoffersen er den første af i alt 500 unge, som er sikret et elevjob på byggeriet af den faste forbindelse til Femern.

Samlet set skaber byggeriet 55.000 job, men hvis man som entreprenør ønsker at komme i betragtning på byggeriet, så kræver Femern A/S, at entreprenøren ansætter elever fra erhvervsskolerne. Det skriver Embassy of Lolland i en pressemeddelelse.

Godt at få en elevplads

Jonas Christoffersen er i gang med struktøruddannelsen på EUC Sjælland i Næstved og har fået lærerplads hos den lokale entreprenørvirksomhed MSE A/S i Nr. Alslev:

- Det er bare så godt at få en elevplads og helt perfekt, at der er masser af store projekter at tage fat på, både her i Rødby, hvor vi er ved at anlægge en vej for Femern A/S og på Nordfalster, hvor vi er med til at bygge det nye statsfængsel, fortæller Jonas Christoffersen.

Et godt signal

Femern-tunnelen bliver 17,6 km lang fra Rødby til Puttgarten, selve byggeriet starter i 2015 og forventes afsluttet i 2021.

- Det er et rigtig godt signal MSE A/S sender. De bliver rollemodel for de mange virksomheder, der i de kommende år byder ind på byggeriet af den faste forbindelse, siger direktør i Business LF, Anders Høiris og tilføjer:

- Femern A/S har fremrykket investeringer på i alt 705 millioner kroner til blandt andet vejbyggeri og kloakering som led i forberedelsen af den kommende byggeplads ved Rødbyhavn. Det lokale erhvervslivs interesse for byggeriet har været stigende i takt med, at de kommende opgaver er blevet offentliggjort, at de så også lever op til bygherrens ønsket om at få unge mennesker i arbejde, det tager jeg som bevis på, at vi lokalt tager hånd om ungdomsarbejdsløsheden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App