Helt op i Storebæltsbroen: Ni tyske borgmestre på charmetur

Ni borgmestre fra Nordtyskland været på besøg i Danmark for at se de positive gevinster ved Femern Bælt-byggeriet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selv på en gråvejrsdag kan udsigten fra toppen af Storebæltsbroen imponere de fleste. Det var derfor ikke tilfældigt, at ni borgmestre fra Nordtyskland i dag blev inviteret op på toppen af Danmark.

De tyske borgmestrene er nemlig på besøg i Danmark for at blive overbevist om nogle af de positive effekter, der kan opstå ved Femern Bælt. Og derfor ønskede borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen netop at vise Storebæltsbroen – dog ikke kun på grund af udsigten.

quote De mange klager, vi har fået til projektet, har sat os tre til fire år tilbage i processen, men jeg har nu set, hvordan det har udviklet sig i Danmark og den positive synergi med befolkningen

Thomas Keller, borgmester i Ratekau

- Lige nøjagtig Storebæltsbroen var mange danskere kritiske imod i starten, men det er ingen længere, så de (de tyske borgmestre, red.) havde brug for at det for at komme videre med deres projekt, fortæller Holger Schou Rasmussen (S).

En tysk modvilje mod Femern Bælt

Selvom de fleste på den danske side af Femern Bælt efterhånden glæder sig til at se byggeriets begyndelse, så er begejstringen på den tyske side væsentligt mindre. 

cz4s7ncviaa-do0.jpg
Læs også
Protester fra tyske landmænd rykker Femern-jernbane
cz4s7ncviaa-do0.jpg
Læs også
Protester fra tyske landmænd rykker Femern-jernbane

- Mange mennesker i Tyskland er bange, det overskygger alle de positive effekter, som forbindelsen kan give, fortæller Borgmester i tyske Bad Schwartau Uwe Brinkmann.

Holger Schou Rasmussen håber, at han ved at invitere de ni tyske borgmestre på besøg, kan overbevise dem om at sprede de positive historier om Femern Bælt i deres kommuner.

- Jeg tror, de mange klager, vi har fået til projektet, har sat os tre til fire år tilbage i processen, men jeg har nu set, hvordan det har udviklet sig i Danmark og den positive synergi med befolkningen. Det håber jeg, vi kan få også, lyder det fra Thomas Keller, der er borgmester i tyske Ratekau.

TV ØSTs fotograf tog et 360-graders kamera med på optagelse. Klik ind på videoen og prøv at dreje rundt:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik