¨

Glæde over lærepladser på Lolland

Foto: TV ØST

Der er glæder på Lolland, efter Femern A/S har lovet, at der skal være plads til lærlinge blandt byggearbejderne på Femern-forbindelsen.

Lokal glæde

Meldingen fra Femern A/S om, at der vil blive krævet lærepladser for at få del i de store kontrakter om at bygge tunnel til Tyskland, bliver mødt med ros og tilfredshed på den lokale erhvervsskole og i de lokale fagforeninger, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det er meget positivt, men man kunne også sige, at det manglede da også bare, for selvfølgelig skal entreprenørerne forpligtes til at have et vist antal lærlinge, hvis de vil have del i arbejdet, siger Niels Henriksen, formand for CELF (Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster) og formand for 3F Guldborgsund.

Formanden for Dansk El-Forbunds Storstrøms afdeling Dennis Fridthjof er enig.

- Hvis ikke et statslig anlægsprojekt i den investeringsstørrelse skal kaste et stort antal lærepladser af sig, så er det svært at pege fingre af de private, hvis de ikke uddanner, siger han.

Ikke færdig plan endnu

Femern A/S har netop meldt ud, at krav om lærlinge bliver en del af udbudsmaterialet. Den endelig model er ikke valgt.

Projektets tekniske direktør Steen Lykke oplyser, at man er i gang med forberedelser om, hvordan man mest hensigtsmæssigt kan formulere krav om et vist antal lærepladser.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App