¨

Gert Mortensen lykkelig over Femern-forbindelse

Foto: TV ØST

Et årelangt projekt er lykkes for tidligere borgmester Gert Mortensen med udnævnelsen af Rødby som Femern-by.

Der er jubel i Rødby, efter Femern A/S har indstillet, at hovedproduktionen af den faste tunnelforbindelse under Femern Bælt skal ligge i den lille by på Lolland.

- Det er kronen på et erhvervspolitisk værk, hvor jeg har brugt 16 år som borgmester i Rødby på en fast forbindelse. At kunne give det her til sit område er jo bedre end et ridderkors, siger tidligere borgmester i den daværende Rødby Kommune, Gert Mortensen (S).

Den nye Femern-forbindelse er målsat til at åbne i 2020, og ifølge den tidligere socialdemokratiske borgmester vil især anlægsperioden betyde et stort antal arbejdspladser til Rødby og en chance for igen at få fyldt nogle af byens efterhånden mange tomme huse.

- Jeg har jo egentlig altid troet, det skulle være en bro, men tunnellen kommer til at skabe endnu flere arbejdspladser, så jeg kan kun være lykkelig, siger Gert Mortensen.

- Lolland har jo ellers været et randområde. Nu er vi lige pludselig en slags centrum mellem Danmark og Tyskland, tilføjer han.

Når tunnellen om knap 10 år er klar til at byde bilisterne på en tur under bæltet, vil den øgede trafik ifølge Gert Mortensen få en enorm stor betydning for Rødby.

- Formentlig kommer vi til at se en årlig trafik på 10 til 15 millioner biler. Det vil nødvendigvis give en afledt effekt, siger han og tilføjer:

- Jeg siger ikke, vi skal smide partisansøm på vejene for at holde bilisterne hos os, men der er da et kæmpe potentiale, som skal udnyttes.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App