Fyringer på Femern Bælt-projektet

Usikkerhed om tyskernes godkendelse af Femern Bælt-tunnelen får nu selskabet bag til at sætte dele af projektet i bero. Der indføres ansættelsesstop, og 20 fyres..

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er naturligvis ked af, at vi må sige farvel til gode og loyale medarbejdere, men i lyset af usikkerheden om tidsplanen for den tyske proces, er det et helt nødvendigt skridt, siger administrerende direktør Claus F. Baunkjær, Femern A/S.

I en pressemeddelelse meddeler selskabet, at 20 stillinger skal nedlægges og yderligere 20 nye rekrutteringer for det kommende halvår sættes i bero.

- Nogle af vores processer kommer til at tage længere tid end forudsat, og det må afspejle sig i indretningen af vores organisation, siger han.

Det er usikkerheden om tidsplanen for den tyske godkendelsesproces for Femern-tunnelen, der har gjort, at Femern A/S nu tilpasser medarbejder-staben.

Det skal ske, indtil der er skabt større klarhed om tidsplanen for den tyske proces og iværksættelsen af den egentlige anlægsfase.

- Vi fokuserer på tre hovedopgaver: Den tyske godkendelsesproces, evaluering af de stærke tilbud, vi netop har fået ind fra entreprenørerne på de store tunnelkontrakter samt udarbejdelsen af en opdateret finansiel analyse efter, at vi den seneste tid har været alle de økonomiske komponenter igennem, siger administrerende direktør Claus F. Baunkjær, Femern A/S.