¨

Første slag om Femern nærmer sig

Foto: TV ØST

Den seneste melding om et års forsinkelse på åbning af Femern-tunnelen har ikke påvirket deadline for entreprenørerne mere end et par måneder.

Allerede i dette efterår skal interesserede prøve at komme med i prækvalificerings-runden, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Ingen tror på en rent dansk deltager her, men der vil være danske virksomheder med fra start - dog som del af internationale konsortier.

- Der er ingen forventning om, at der er en dansk virksomhed, der selv kan løfte de store opgaver, der kommer i forbindelse med de kommende udbud. Men der er flere danske entreprenører, som vil deltage i samarbejder med flere forskellige internationale virksomheder, og dem kan der komme flere af i de næste par måneder, siger Niels Nielsen, der er branchedirektør i Dansk Byggeri.

Han ved ikke, hvilke danske firmaer, der konkret vil byde.

Men tidsplanen er stadig langsigtet. Femern A/S forventes at komme med en EU-annoncering efter sommeren på dette område, hvor kravene til at søge om at komme med i prækvalificerings-runden er specificeret.

Når ansøgninger er komet ind i løbet af efteråret 2012 begynder Femern A/S processen med at udvælge de entreprenørkonsortier, der omkring sommeren 2013 inviteres til at give tilbud på de store anlægskontrakter.

Kontrakterne med entreprenørerne ventes indgået i sommeren 2015.

Sideløbende med denne proces skal der være en VVM-undersøgelse, der sættes i høring i maj 2013.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App