Forstår ikke kritik om bro over Femern Bælt

En rapport fra Tysklands naturfredningsforening stiller spørgsmålstegn ved trafikprognoserne for en bro over Femern Bælt. Erhvervsfolk på denne side af vandet mener derimod, at flere vil benytte broen end hidtil forventet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En kritisk rapport fra tysklands naturfredningsforening viser, at prognoserne for trafikken over en bro er for positive. Det ryster erhvervsfolk her denne side af vandet på hovedet af. At trafikken skulle blive mindre end ventet, ligger ikke i tråd med den udvikling, de oplever.

- Interessen er meget stor fra erhvervslivet, og trafikken er stigende over Østersøen, så vi mener tværtimod, at der bliver mere trafik end hidtil antaget, siger Peter Dan Petersen, der er formand for Erhvervsrådet Lolland-Falster.

Udover en dårligere økonomi i forbindelse med broen er tysklands naturfredningsforening bekymret for miljøet. Erhvervsrådet Lolland-Falster kan dog ikke se, at det stadig kan bruges som argument til at stoppe projektet.

- Der er blevet lavet undersøgelser af de miljømæssige forhold. De er lavet af folk, som normalt ser objektivt på tingene. Når de siger god for broen, hvilket de har gjort, så er jeg ikke bekymret for det miljømæssige aspekt, siger Peter Dan Petersen.