Flertal til Femernbro smuldrer

Flere jyske folketingsmedlemmer fra Socialdemokraterne og Venstre foretrækker nu en bro over Kattegat frem for en fast forbindelse over Femern Bælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Trafikminister Flemming Hansen har et flertal, der ser noget porøst ud. Nemlig et flertal for en fast forbindelse over Femern Bælt. Flere folketingsmedlemmer fra de partier, der regnes som sikre støtter bag Femer-broen, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at de i stedet foretrækker en bro over Kattegat. 

 

- Politisk og samfundsmæssigt synes jeg, at det er mere relevant med en Kattegat-forbindelse, lyder det fra Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo.

På spørgsmålet om, hvilken forbindelse der er størst behov for, svarer Jørgen Winther fra Venstre:

- Så absolut en Kattegat-forbindelse.

Venstres Birgitte Josefsen er enig.

- Hvis jeg skulle vælge mellem de to projekter, ville jeg løse de nationale trafikproblemer først og vælge Kattegat-forbindelsen frem for Femern. Men de to projekter kan i princippet køre parallelt, forklarer hun.

De tre Venstrefolk er enige om, at regeringen ikke fortsat bør stile mod en hurtig aftale om Femern uden at skele til alternativerne.

Hos socialdemokraterne skrumper opbakningen til Femern også.

- Det er absolut Kattegat-forbindelsen, der er mest brug for. Det er den, folk gerne vil have, og alle parter mener, at det er en god idé. Sådan er det ikke med Femern, konstaterer René Skau Björnsson og tilføjer, at Femer-broen i hvert fald ikke må stå alene.

I går opfordrede også de østtyske socialdemokrater til én gang for alle at droppe ideen om en bro over Femern Bælt.