¨

Femernfremrykning giver 1200 flere job

Foto: TV ØST

Beregninger viser, at det giver 1200 flere job i år og næste år, at Femern Bælt projektet er blevet rykket frem.

Nye beregninger viser, at beslutningen om at flytte 1,1 milliarder kroner fra Femern Bælt-projektets budget i 2015-2016 til budgettet i 2013-2014 vil skabe flere end 1.200 arbejdspladser i år og næste år.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

En god ide

Det er regeringen og Folketinget, der står bag beslutningen om at rykke en del af Femern Bælt-projektets budget i 2015-2016 frem til dette års og næste års budget er en god idé, mener Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Beslutningen vil nemlig skabe knap 400 arbejdspladser i 2013 og flere end 800 arbejdspladser i 2014. Det viser Dansk Byggeris beregninger.

- Det er ikke kun bygge- og anlægsbranchen, der får glæde af fremrykningen. Den vil i stedet ramme bredt, for når der først sker noget i området, så vil det smitte af på resten af erhvervslivet - og det gælder alt fra brugsforeninger til andre lokale butikker og brancher, siger Lennarth Kobbernagel, formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Gavner tidsplan og beskæftigelse

De fremrykkede anlægsaktiviteter betyder blandt andet, at der sættes gang i området ved Rødbyhavn, hvor produktionen af tunnelelementerne skal foregå. Ud over arbejdet ved Rødbyhavn vil der også blive sat gang i anlægsarbejder på jernbanestrækningen Ringsted-Rødby, og konkret vil der ske en forhøjelse af broer på Lolland og Falster for at få plads til elektrificeringen af jernbanen.

- Det er rigtig fornuftigt, at man har set på, hvilke dele af det store projekt man har kunnet fremskynde, for det gavner både tidsplanen for Femern Bælt-projektet og beskæftigelsen i lokalområdet. Så det er positivt for alle parter - også for Sjælland, som også kommer til at mærke til aktiviteten, fordi en del af pengene netop går til strækningen mellem Ringsted og Rødby, siger Lennarth Kobbernagel.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App