Femernfremrykning giver 1200 flere job

Beregninger viser, at det giver 1200 flere job i år og næste år, at Femern Bælt projektet er blevet rykket frem.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nye beregninger viser, at beslutningen om at flytte 1,1 milliarder kroner fra Femern Bælt-projektets budget i 2015-2016 til budgettet i 2013-2014 vil skabe flere end 1.200 arbejdspladser i år og næste år.

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

En god ide

Det er regeringen og Folketinget, der står bag beslutningen om at rykke en del af Femern Bælt-projektets budget i 2015-2016 frem til dette års og næste års budget er en god idé, mener Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Beslutningen vil nemlig skabe knap 400 arbejdspladser i 2013 og flere end 800 arbejdspladser i 2014. Det viser Dansk Byggeris beregninger.

- Det er ikke kun bygge- og anlægsbranchen, der får glæde af fremrykningen. Den vil i stedet ramme bredt, for når der først sker noget i området, så vil det smitte af på resten af erhvervslivet - og det gælder alt fra brugsforeninger til andre lokale butikker og brancher, siger Lennarth Kobbernagel, formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster.

Gavner tidsplan og beskæftigelse

De fremrykkede anlægsaktiviteter betyder blandt andet, at der sættes gang i området ved Rødbyhavn, hvor produktionen af tunnelelementerne skal foregå. Ud over arbejdet ved Rødbyhavn vil der også blive sat gang i anlægsarbejder på jernbanestrækningen Ringsted-Rødby, og konkret vil der ske en forhøjelse af broer på Lolland og Falster for at få plads til elektrificeringen af jernbanen.

- Det er rigtig fornuftigt, at man har set på, hvilke dele af det store projekt man har kunnet fremskynde, for det gavner både tidsplanen for Femern Bælt-projektet og beskæftigelsen i lokalområdet. Så det er positivt for alle parter - også for Sjælland, som også kommer til at mærke til aktiviteten, fordi en del af pengene netop går til strækningen mellem Ringsted og Rødby, siger Lennarth Kobbernagel.