Femernbro klar til biler i 2018

Aftale om en bro over Femern til Tyskland er millimeter fra at være en realitet. Det er meldingen fra transportminister, der forventer, at den er færdig i 2018.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En aftale om byggeriet af en Femern-bro skulle være på plads.

Alle problemer i forhandlingerne med Tyskland er ryddet af vejen, og nu mangler kun den endelige underskrift på aftalen.

Det fortæller transportminister Carina Christensen (K) til Børsen fredag.

- Vi er blevet enige om alt. De problemer, der har været på bordet, er ryddet af vejen, siger Carina Christensen, der forventer, at broen kan stå færdig i 2018.

En Femern-bro har været diskuteret i årevis, og efter en indledende aftale i juni 2007 har Danmark og Tyskland intensivt diskuteret de endelige betingelser for projektet til samlet knap 50 milliarder kroner. En række betænkeligheder specielt på den tyske side har trukket processen ud, men nu er de to parter altså blevet enige.

Carina Christensen tager det forbehold, at man ikke fuldstændig kan afvise, at der pludselig skulle dukke nye ting op. Den endelige aftale kan formentlig underskrives i sensommeren.

Femern-forbindelsen forventes at beskæftige mellem 7000 og 10.000 personer, mens den bygges. Selve broen forventes at koste 32 milliarder kroner, mens landanlæggene på hver side ventes at løbe op i 7 milliarder kroner hver.

/ritzau og Børsen