¨

Femern-lov kan bremses af valg

Foto: TV ØST

Et valg til Folketinget før sommerferien vil betyde, at lovarbejdet bag Femern-forbindelsen bliver forsinket.

Folketingets behandling af anlægsloven for den faste forbindelse over Femern risikerer at måtte gøres om, hvis statsministeren udskriver valg inden Folketingets sommerferie.

 

Det skriver Sjællandske.

 

For alle lovforslag, der ikke er færdigbehandlet i Folketinget når der udskrives folketingsvalg, bortfalder.

 

Det gælder også omfattende lovforslag som f.eks. anlægsloven for den faste forbindelse over Femern.

 

Og det uanset, at der står et bredt politisk flertal bag lovforslaget; kun Enhedslisten bakker ikke op.

 

- Udgangspunktet er, at der skal afholdes valg senest til september. Hvornår valget bliver afholdt afgøres alene af statsministeren. Det følger af de gældende regler, at hvis der bliver udskrevet folketingsvalg, inden en given lov er blevet færdigbehandlet i Folketinget, må lovforslaget i givet fald genfremsættes på den anden side af et folketingsvalg, forklarer transportminister Magnus Heunicke (S) til Sjællanske.

 

En genfremsættelse kan først ske, når valgkamp, valghandling og Folketingets konstituering er overstået. Med en relativt kort valgkamp på f.eks. tre uger giver det en forsinkelse i forhold til den oprindelige tidsplan på knap halvanden måned.

 

Derefter vanker Folketingets sommerferie pludselig. Den går fra 5. juni til 6. oktober. Og så er tidsplanen for Femern pludselig i gang med at skride.

 

- Den eksisterende tidsplan for anlægsloven indebærer, at den forventes færdigbehandlet af Folketinget inden sommerferien, siger Magnus Heunicke.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App