Femern håber på jyske og fynske håndværkere

Håndværkere fra Jylland og Fyn skal være med til at bygge Femern-tunnellen.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er i hvert fald ønsket fra Femern A/S, der derfor tager på charmetur i det vestdanske for fortælle om de mange opgaver i forbindelse med byggeriet af den 20 kilometer lange tunnel mellem Rødbyhavn på Lolland og Puttgarden i Tyskland, fortæller DR Trekanten.

- Det er meget vigtigt, at det er den bedste arbejdskraft, og de bedste virksomheder, der er med på vores projekt, siger kommunikationsdirektør i Femern A/S, Ajs Dam.

Han peger på, at der er flere byggeopgaver, der kunne være interessante for vestdanske firmaer, mener han.

- Der er opgaver inden for transport og logistik. Der er store stålarbejder, og etableringen af byen til medarbejderne, siger han.

Kan blive svært
Men det kan blive svært trække jyske og fynske håndværkere den lange vej til Lolland. Formanden for Dansk Byggeri i Sydjylland, Michael Mathiesen, tror ikke at Femern frister. Der er nemlig masser af byggearbejde på vej til Syddanmark de kommende år.

- Det bliver svært at tiltrække byggefirmaer her fra området, for ser man bare et eller to år frem, så er der masser af arbejde, siger han, og peger på at byggeriet af de nye supersygehuse, elektricificeringen af tognettet og den nye bro over Vejlefjord kommer til at fylde firmaernes ordrebøger.

- Der bliver masser at lave her i området, og der er jo ingen grund til at gå over åen efter vand, siger han.

Hele næste uge inviterer Femern til møder i bl.a. Aarhus og Odense for at fortælle om tunnelbyggeriet til i alt 40 milliarder kroner.