Femern-forbindelse lover praktikpladser

Bygherre vil kræve praktikpladser af entreprenører på milliard-byggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er godt nyt til eleverne på de erhvervsrettede uddannelser i regionen.

Femern A/S vil nemlig stille krav til de udvalgte entreprenører om 500 praktikpladser på milliard-byggeriet.

Elever på erhvervsuddannelser har længe kæmpet om meget få praktikpladser og derfor er dagens udmelding en stor lettelse for eleverne i regionen. 

-       Det er jeg rigtig glad for, så vi kan få vores uddannelse færdig og ikke skal gå i skolepraktik, fortæller Kasper Larsen, der i øjeblikket er i gang med grundforløbet som struktør på CELF i Nykøbing Falster.

Ifølge 3F vil de mange praktikpladser med al sandsynlighed gå til danske elever på danske erhvervsuddannelser. Og fremtiden ser slet ikke så ringe ud endda.

-       Hele aktiviteten med tunnelbyggeriet vil også gøre, at en masse følgeerhverv og servicevirksomheder vil kunne tage flere lærlinge ind, så samlet set kan det her altså få en stor effekt , siger Michael Bank, der er administrerende direktør hos CELF i Nykøbing Falster.

Og politisk håber man på, at den nye aftale kan få de unge kræfter til at blive i deres lokalområde.

-       For Lolland og Falster og Sydsjælland kommer det selvfølgelig til at betyde, at der bliver bedre mulighed for at holde på de unge mennesker og at de får en god håndværksmæssig uddannelse, siger borgmester i Lolland Kommune, Stig Vestergaard (Soc. Dem.)

Ifølge planen skulle byggeriet til den nye forbindelse til Tyskland gå i gang i 2014.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"121210","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]