Femern-festen er startet

Nu starter jobfesten på Lolland. Alt gøres klar til det enorme Femern-byggeri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom anlæggelsen af Femernforbindelsen først går i gang i efteråret 2015 er der allerede nu stor aktivitet på det sydlige Lolland. Folketinget har i år bevilget 350 millioner kroner og 750 millioner kroner næste år til klargøring af terrænet, som nu er under forandring.

Det fortæller DR Sjælland.

Med hjælp fra gravemaskiner dykker arkæologer ni meter ned i jorden for at finde spor fra stenalderen, mens entreprenørfirmaer udvider forbindelsesvejene og fjerner bygninger og vindmøller dér hvor den kommende tunnelelementfabrik skal placeres.

- Man gør simpelthen området klar sådan at den dag Folketinget giver grønt lys, så er der intet der står i vejen. Man kan simpelthen gå i gang stort set dagen efter, siger direktør i Femern Bælt Development Stig Rømer Winther.

Op mod 4.000 job i fabrik

Tunnelelementfabrikken, der placeres to kilometer øst for det nuværende færgeleje, ventes at beskæftige 3.000 til 4.000 medarbejdere.

Henover sommeren er der opført et udsigtstårn hvor besøgende har fri adgang og næste år ventes bygherren Femern A/S at indvie et besøgscenter nær den kommende byggeplads.