¨

Femern-færgerne sejler videre

Foto: TV ØST

Der bliver kamp om kunderne til den nye Femern-forbindelse. Færgeselskabet Scandlines vil fortsætte med at sejle på strækningen.

- Der er ingen tvivl opm, at Scandlines færger vil sejle videre. Det er slet ikke et emne at indstille sejladsen, når Femern-forbindelsen står færdig," siger Scandlines kommunikationsdirektør Susanne Brigitte Kock til Jyllandsposten.

Dermed bliver der også sat spørgsmålstegn ved de prognoser, der danner grundlag for hele forbindelsen. Femern A/S, der står for projektet, har nemlig ikke taget højde for konkurrence om kunderne i deres beregninger. Det bekræfter kommunikationsdirektør Ajs Dam. Han tror dog ikke på, at Scandlines, der ejes af to tyske kapitalfonde, vil blive ved at sejle.

- Ingen andre steder, hvor man har bygget store broer - storebælt og Øresund - er færgedriften fortsat. Ved Øresundsbroen fortsatte Dragør-Limhamn med at sejle i seks måneder, indtil man stoppede og drejede nøglen om, siger Ajs Dam.

Scandlines sender dagligt omkring 5.500 køretøjer over Femern, men prognoserne for den nye forbindelse regner med 10.800 afgiftsbetalende køretøjer pr. døgn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App