Femern-entreprenører skærer milliarder af tilbud

Der er blevet skåret flere milliarder kroner af prisen for at bygge Femern-forbindelsen. De oprindelige priser var langt højere end forudset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De prækvalificerede entreprenørkonsortier har skåret flere milliarder af deres tilbud på Femern-forbindelsen, siden de afgav tilbud første gang i december sidste år, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) onsdag efter Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger kunnet fortælle partierne, der udgør forligskredsen om Femern-projektet.

Entreprenørkonsortiernes bud på de fire store tunnel- og anlægskontrakter var oprindelig ni mia. kroner eller 20 procent over det skønnede.

- Når det har været muligt at reducere priserne, hænger det sammen med flere forhold. Vigtigst er længere anlægsperiode, som betyder færre omkostninger til produktionsanlæg og samtidig også mindre risiko, blandt andet for dagbøder. Desuden har nogle tekniske tiltag gjort byggeprocessen mindre kompliceret, siger direktør Lars Carlsen fra Per Aarsleff A/S, der er eneste danske entreprenørvirksomhed, som indgår i et af de store deltagende konsortier.

Han ønsker dog ikke at gå i nærmere detaljer.