¨

Femern-byggeri skal aktivere langtidsledige

Foto: TV ØST

Byggeriet af den nye, faste forbindelse til Tyskland skal sikre langtidsledige uddannelse.

Nu stiller Femern A/S krav til entreprenørvirksomhederne om at tage langtidsledige med kortere arbejdsmarkedsuddannelse i praktik. Det sker i forbindelse med fremrykkede byggeopgaver ved Rødbyhavn.

 

Det skriver Fagbladet 3F.

 

- Som bygherre skal vi naturligvis påtage os et reelt socialt ansvar. Når langtidsledige er i gang med et AMU-forløb eller lignende, er det vigtigt med praktik. På kort sigt opkvalificerer det og giver indhold i hverdagen. På lang sigt giver det fornyet tilknytning til arbejdsmarkedet og mulighed for job, siger Bo Eske Nielsen. Han er direktør i Femern A/S.

 

Femern A/S har allerede stillet krav til entreprenørvirksomhederne om at tage lærlinge.

 

Entreprenørvirksomheden Zacho-Lind A/S, Ishøj, har netop vundet en opgave med at bygge et pumpehus ved Rødbyhavn. Kravet fra Femerns A/S er mindst én praktikant på hele byggeopgaven - fra december i år til juli 2015. Entreprenøren skal kontakte et af de regionale uddannelsescentre for at få tildelt praktikanter

 

- Vi har i forvejen lærlinge og er vant til, at det kræves på flere opgaver. Vi har også før haft langtidsledige i praktik og er åbne over for at give folk en chance, siger Alex Christensen, direktør i Zacho-Lind A/S.

 

I 3F pointerer forbundssekretær Søren Heisel, at det er en stærk aftale.

 

- De store byggerier kræver så meget arbejdskraft, at vi ikke kun kan have vores fokus på at efteruddanne. Vi skal også have flere ind på arbejdsmarkedet, som ellers har været udenfor. Det gør denne aftale super god, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App