¨

Femern-byggeri kan blive ramt af mangel på arbejdskraft

Foto: TV ØST

Der skal bygges massive projekter de næste år. Men centrale aktører advarer om manglende arbejdskraft.

Det økonomiske opsving får byggeledere og centrale aktører i de kommende års store anlægsarbejder til at advare mod overophedning og massiv mangel på arbejdskraft, skriver Politiken mandag.

 

I Region Sjælland og Region Hovedstaden skal der i de kommende år bygges broer, motorveje, supersygehuse og en Femern-forbindelse for mere end 100 milliarder kroner.

 

Sydsjælland og Lolland-Falster har i årevis været præget af nedadgående økonomiske nøgletal, men der begynder at mangle faglært arbejdskraft inden for centrale sektorer. oplyser avisen.

 

Femern Bælt A/S, der står for den faste forbindelse til Tyskland, har lige nu en stribe gigantiske anlægsprojekter i udbud til projektet, som skal stå færdigt i begyndelsen af 2020'erne.

 

Projektet ventes at resultere i ekstra arbejdskraft på op mod 28.500 såkaldte mandeår i Danmark.

 

Ifølge direktør Stig Rømer Winther fra udviklingsselskabet Femern Belt Development har lokale entreprenører det sidste halve år "pebet" over problemer med at finde de rette folk.

 

- Selvfølgelig glæder det mig, at alle hænder er i gang. Min bekymring er, om vi kan risikere, at nogle af de store anlægsprojekter bliver forsinket alene af den grund, at der ikke er nok arbejdskraft, siger han til Politiken.

 

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App