¨

Femern-broen giver uro hos Socialdemokraterne.

Foto: TV ØST

Femern-broen har længe været et omdiskuteret emne, og nu skaber den også intern uenighed hos Socialdemokraterne. Socialdemokraterne støtter stadig officielt en Femern-bro, men flere folketingsmedlemmer går nu imod partilinjen.

Der er stemning i Socialdemokraternes folketingsgruppe for at stille betingelser for deres støtte til en Femern-forbindelse.

Information fortæller, at der er flertal i folketingsgruppen for, at det bliver en betingelse, at Tyskland garanterer halvdelen af anlægsomkostningerne. 

Anne-Marie Meldgaard, Soc.dem-folketingsmedlem for Århus Amtskreds, er bekymret for, at Danmark kan ende med at stå for hele statsgarantien på de omkring 31 milliarder, som broen vil koste.

- Jeg vil under ingen omstændigheder stemme for forbindelsen, hvis den skal være rent dansk finansieret, siger hun til Information.

Magnus Heunicke, Socialdemokraternes trafikpolitiske ordfører, ville i går ikke kommentere spørgsmålet, om partiet vil acceptere en aftale, hvor Danmark påtager sig hele statsgarantien.

- Vi har endnu ikke hørt noget konkret fra ministeren om forhandlingerne i Tyskland, og det er ikke tidspunktet for at føre forhandlinger i pressen,« siger Magnus Heunicke.

Men ifølge en kilde er flertal i gruppen for at kræve, at Tyskland bærer 50 procent af den økonomiske risiko.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App