Femern-beslutning: Minister foreslår mulig udskydelse

Det kan blive nødvendigt endnu engang at udskyde beslutningen om Femern-forbindelsen, mener transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tyske miljøgodkendelse ligger fortsat ikke klar, og derfor foreslår transportministeren nu en udskydelse af Femern-beslutningen, skriver Altinget.

- Hvis vi ikke kan få at vide, hvornår vi kan få en miljøgodkendelse, så synes jeg, at det ser svært ud med at træffe en endelig beslutning, siger Hans Christian Schmidt (V) til Altinget og tilføjer:

- Det vigtigste for at skrive under med entreprenørerne, er, at vi har en tidsplan for miljøgodkendelse. For hvis vi mangler den, så ved vi jo ikke, om vi overhovedet må bygge noget.

Ifølge Altinget får ministeren støtte fra flere forligspartier, som mener, at det er et fornuftigt træk i første omgang at få miljøgodkendelsen i hus.

- Min oplevelse er, at ministeren har lagt et imponerende arbejde i at få ministeren i Slesvig-Holsten i tale og for at presse ham til en afklaring. Jeg er glad for, at ministeren stadigvæk er fokuseret på, at projektet skal blive til noget, siger transportordfører Rasmus Prehn (S), der suppleres af Kim Christiansen (DF): 

- Jeg er meget enig med minsteren. Hvis vi ikke har et fuldstændigt sikkert grundlag at beslutte os på, så bliver der heller ikke noget go fra Dansk Folkepartis side. Vi skal have det fulde overblik over økonomien, og så skal vi have de miljøgodkendelser, siger han til Altinget.

Den 20. august skal transportministeren mødes med Slesvig-Holstens transportminister Reinhard Meyer for at få status på den tyske miljøgodkendelse.