¨

Femern Bælt-byggeri får flere projekteringskroner.

Foto: TV ØST

En del anlægsopgaver rykkes frem.

Flere opgaver i forbindelse med Femern Bælt-forbindelsen rykkes nu frem, så de bliver en del af den forberedende projektering. Det gælder blandt andet miljøgodkendelsen af produktionsstedet ved Rødbyhavn skriver Folketidende. Det betyder, at der vil blive brugt 3,5 milliarder kroner på forbindelsen - allerede inden den er vedtaget ved en anlægslov.

Beløbet forventes at blive godkendt i finansudvalget, og ifølge trafikordfører i Socialdemokratiet Magnus Heunicke er det et godt tegn.

- Det sker helt uden betænkelighed. Det er bare et bevis på, at der er så stort et flertal bag Femern Bælt-forbindelsen, og at vi nu er så langt fremme, at det vil være helt usandsynligt, at den ikke bliver til noget, siger han til Folketidende.

Ansøgningen om forhøjelse af projekterings-beløbet er sendt af transportminister Hans Christian Schmidt. Og den forventede godkendelse vil betyde en hævelse af beløbet fra 2.066 millioner kroner til 3.497 millioner kroner. Og det er altså hovedsageligt fordi man flytter opgaver frem, som ellers skulle være udført i anlægsfasen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App