¨

Familier i klemme

Foto: TV ØST

Op mod 128 familier bliver enten tvunget til at flytte, eller også får de en jernbane i baghaven. Jernbane-nettet skal nemlig udvides til to spor i forbindelse med den nye Femern-tunnel.

På Midtsjælland og Falster går mange husejere rundt i uvished. Der er nemlig to togløsninger i spil, så enten bliver 97 familier eller 128 familier nødt til at flytte, fordi jernbanen skal udvides på grund af den nye Femern-tunnel.

Men mens man venter på, at politikerne beslutter sig for, om det skal være den 8 milliarder kroner dyre løsning, hvor togene må køre 160 kilometer i timen eller den 9 milliarder kroner, hvor togene må køre 200 kilometer i timen, er masser af familier stavnsbundne. Husejerne kan hverken finde interesserede købere eller gøre ombygningsprojekter færdige, så længe de ikke ved, om deres hus skal rives ned.

- Der går indtil februar 2012, før jeg ved, hvad der sker. Måske skal mit hus rives ned, eller også får jeg mindre have og en støjskærm i stedet for, og det er lige til at vågne over om natten, at man ikke ved, hvad der sker, siger Esben Grøn Iversen, der bor på Kalbyrisvej i Næstved.

Fire af hans naboer ved, at deres huse skal eksproprieres, så hvis politikerne vælger løsningen til 160 kilometer i timen, og han skal blive boende, så får han en togholdeplads lige nedenfor sin soveværelsesaltan.

- Jeg håber, det bliver 200 km/t-løsningen, så kommer jeg herfra med økonomisk tab, fordi jeg har købt da markedet var dyrest. Men jeg har ikke lyst til at bo her mere. En ting er at leve med togene bagved baghaven, men det er en stor forskel at få dem til at være to meter væk, siger han.

Det er på strækningen fra Ringsted til Holeby, at mange husejere bliver berørt. Banedanmark holder i denne måned informationsmøder, hvor de bekymrede kan komme og få mest mulig information. Men de, der venter på politikernes beslutning, må vente længe endnu.

 

03:15 Luk video

 

 

Vi sendte kl. 19.30  live fra Holeby på Lolland, hvor Banedanmark inviterede til møde om den nye jernbane.

 

01:43 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App