EU-koordinator: Pengene til Femern er sikre

Hvis Femern Bælt-forbindelsen må betale de bevilgede penge tilbage til EU på grund af forsinkelserne, skal de bare søge igen, siger trafikkoordinator.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er beroligende ord til folk med interesse i Femern Bælt-forbindelsen. Tirsdag var der ifølge Folketidende møde i Eutin i Slesvig-Holsten. Her var koordinatoren for den europæiske trafikkorridor fra Finland til Sicilien, Pat Cox, med. Og han er klar i spyttet.

- Tag det for givet, at EU vil støtte byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen - også selv om projektet bliver forsinket, siger han til avisen.

Søg igen

Reglerne siger ellers, at hvis den anlægsstøtte, som tunellen allerede har fået ikke når at blive brugt indenfor bevillingsperioden, skal den del af bevillingen, som endnu ikke er brugt, leveres tilbage. Senest har EU bevilget 4,4 milliarder kroner til Femern-forbindelsen frem til 2019. Og eftersom forbindelsen flere gange er blevet forsinket, vil de formentlig ikke nå at blive brugt. Og det holder Pat Cox fat i, at den skal.

- Men så søg igen, opfordrer han.

Forbindelsen har stor betydning for EU

Samtidig understreger han, at Femern-forbindelsen har stor betydning for EU. Han mener nemlig ikke kun, at den vil være en forbedret trafikforbindelse, men også en potentiel dynamo for regionen. Derfor presser han også på for at få tyskerne til at speede processen op.

- Vi vil selvfølgelig afvente resultatet af jeres godkendelsesproces - men vi håber, det kommer hurtigt.