Dokumentation mangler for økonomi bag Femern-tunnellen

Der mangler vigtig dokumentation i den prognose, som danner grundlaget for, hvordan Femern-tunnellen skal betales. Det får en ekspert til at advare.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regningen for Femern-tunnellen skal betales af billetindtægter fra de trafikanter, der kører igennem tunellen.

Det er planen, at knap 600.000 biler om året vil vælge Femern-tunnellen frem for Storebæltsbroen. Men dokumentationen for den prognose mangler. Det skriver DR Nyheder.

Derfor advarer en ekspert nu om den manglende dokumentation.

- De undersøgelser, som de laver nu, kunne man jo have lavet før. Hvis der ikke er nok brugere, så er der ikke nok penge, og så må skatteborgerne træde til i stedet, forklarer Mogens Fosgerau, der er professor i transportøkonomi ved Københavns Universitet til DR Nyheder.

En ekstern rapport konkluderede i 2015, at prognosen for trafikken over Femern generelt var realistisk. Men ifølge rapporten var det ikke dokumenteret, hvor mange biler man kunne regne med ville komme fra Storebælt. Det er en række dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, der viser, at dokumentationen mangler.

Vicedirektør i Femern A/S Ajs Dam forventer, ifølge DR Nyheder, at de har en undersøgelse klar til december i år. Femern Bælt-projektet blev vedtaget i Folketinget i 2015.