Direktør fundet til Femern Bælt

Fonden Femern Bælt Forum og Lolland Kommune har ansat 46-årige Stig Rømer Winther til at lede det nye Femern Bælt Sekretariat på Råhavegård.

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dermed vender Stig Rømer Winther tilbage til Lolland-Falster efter næsten 10 år at have stået i spidsen for turist- og erhvervsudviklingen på Grønland, først som administrerende direktør for Grønlands Turistråd og siden 2005 som administrerende direktør for Grønlands Turist- og Erhvervsråd.
 
Stig Rømer Winther har et indgående kendskab til Lolland-Falster. Inden han i 1998 tog til Grønland var han direktør for det daværende Destination Lolland-Falster.
 
 - Som leder af Femern Bælt Sekretariatet bliver hans vigtigste opgave at hjælpe Lolland-Falster og Sjælland med at skabe et dynamisk vækstområde mellem Ørestaden og Hamborg, siger formanden for Femern Bælt Forum, tidligere minister Svend Erik Hovmand. 

 

I Grønland har Stig Rømer Winther de seneste 9 år haft en række tillidsposter og blandt andet været formand for Joint Committee, et trilateralt erhvervs- og trafiksamarbejde mellem Grønland, Danmark og USA. Han har også været "brobygger" mellem de regionale, nationale og internationale interesser i forbindelse med udviklingen af aluminiumindustrien i Grønland.
 
Stig Rømer Winther er student fra Maribo Gymnasium, uddannet på handelsskolen i ledelse og virksomhedsøkonomi og netop ved at afslutte en MBA-uddannelse i Executive Management.
 
- At arbejde med udvikling af infrastruktur og erhverv ligger i en naturlig forlængelse af, hvad jeg tidligere har arbejdet med. Bygningen af Femernbæltbroen giver Danmark store udviklingsmuligheder. De muligheder vil jeg gerne være med til at udbygge til fælles gavn for hele regionen, siger Stig Rømer Winther.

Direktøren tiltræder 1. marts og får personaleansvar for fem medarbejdere. Sekretariatet får adresse på Råhavegård i Holeby og bliver en naturlig del af stedets innovative miljø.
 
Stig Rømer Winther er gift med Ida Lund Winther og far til fire børn, Line og Elisa på 11 år, Clara på fire og Asbjørn på to år. De flytter ind i familiens hus på Lolland umiddelbart efter nytår.