DF vil genforhandle Femern

Igen er der debat om Femern-broen. Dansk Folkeparti vil have tyskerne til at finansiere en del af broen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Danmark bliver snydt i aftalen om forbindelsen over Femern Bælt. Det mener i hvert fald Dansk Folkeparti, der vil have regeringen til at genforhandle aftalen med den tyske regering, så tyskerne overtager en del af ansvaret for finansieringen.

Hvis ikke regeringen gør det, så står Dansk Folkeparti uden for en bro-aftale.

- Når man bilateralt forhandler sig frem til et så kæmpe projekt, så mener vi, at garantien bør være ligeligt fordelt. Dansk Folkeparti har hele tiden været skeptiske, men nu trækker vi en streg i sandet, siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Walter Christophersen til Ritzau.

Kritikken afvises af Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, der slår fast, at projektet så må vedtages uden Dansk Folkeparti.

Trafikminister Flemming Hansen (K) indgik i juni en aftale med sin tyske kollega, der betyder, at den danske stat garanterer byggeriet, som regeringen vil brugerfinansiere.

Senere i år venter regeringen at indgå en egentlig folkeretlig traktat med Tyskland, og til næste efterår skal broen så vedtages i Folketinget. Den ventes at stå færdig i 2018.