¨

Danskerne ønsker tunnel til Tyskland

Foto: TV ØST

Ny undersøgelse viser, at et flertal af danskerne foretrækker en tunnel frem for en bro til Tyskland.

 

Et flertal i den danske befolkning ser helst, at det bliver en tunnel, der forbinder Danmark og Tyskland via Femern Bælt.

Selskabet Femern A/S, der undersøger den faste forbindelse, har netop anbefalet, at forbindelsen bliver en tunnel.

Politikerne tygger netop nu på den vurdering. Og en meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for den politiske webavis Altinget, viser, at 49,9 procent af danskerne også foretrække en tunnel.

26,4 procent ønsker en bro, mens 23,6 procent ikke har en holdning.

Tallene glæder Leo Larsen, der er direktør i Femern A/S.

- Det er glædeligt, at halvdelen af befolkningen foretrækker en tunnel, fordi det er den tekniske løsning, som vi har indstillet til transportministeren.

- Det er vores mål er at skabe Europas mest moderne og sikre tunnel. Derfor er vi glade for, at så mange i den danske befolkning allerede nu ser et tunnelprojekt på Femern Bælt som den helt rigtige løsning, siger han til Altinget.

Flere partier har endnu ikke taget stilling til, om de skal pege på en bro eller tunnel. Og Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, er overrasket over målingen.

- Jeg troede, at et flertal ville foretrække en bro, siger han og forklarer, at han troede, at flere ville foretrække en bro på grund af angst for lange tunneler.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App