Cykelsti vil koste 500 mio. kr.

SF vil have en cykelsti på Femern-broen, men det vil koste en merudgift i anlægsfasen på op til 500 mio. kr., vurderer transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Tema: Femern-forbindelsen
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske cykelentusiaster har ikke haft held med at få etableret cykelstier over Farø-broerne, Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Alligevel prøver de nu at få en cykelsti på forbindelsen over Femern Bælt.

Medlem af trafikudvalget Pia Olsen Dyhr (SF) har spurgt transportminister Hans Christian Schmidt (V) om prisen på etablering af en cykelsti over en Femern-bro.

Prisen på en tosporet cykelsti er »en merudgift i anlægsfasen på i størrelsesordenen 300-500 millioner kroner. Hertil kommer øgede udgifter til drift, overvågning og vedligehold«. Det skriver Ingeniøren.

Vælges en tunnel-løsning, bliver udgifterne til en eventuel cykelsti endnu højere.

Dermed vil SF møde masser af modvind i kampen om en cykelsti over Femern Bælt. Alligevel holder partiet fast i, det er en god investering for Danmark.

- De tyske cykelturister lægger rigtig mange penge i Tyskland, Holland og Østrig – men ikke i Danmark. Her kunne der måske være et perspektiv i at trække en ny form for turisme til Danmark,« siger Pia Olsen Dyhr til Ingeniøren.