¨

Banedanmark spærrer 3 broer af på Lolland

Foto: TV ØST

I forbindelse med Femern Bælt-Forbindelsen skal der rives omkring 100 broer ned i vores område. Og i dag lukkede Banedanmark endnu 3 broer på Lolland.

Der skal rives en masse broer ned, så der kan blive plads til de nye højhastighedstog på Femern-Bælt Forbindelsen. I dag blev endnu 3 broer på Lolland spærret af, så de kan rives ned i weekenden.  

Og det har borgerne i Eskilstrup svært ved at forstå – for det er snart 5 måneder siden, at en bro på Tårngade blev revet ned, og siden da har arbejdet stået helt stille.   

- Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke er gået i gang endnu, siger Connie Lykke

Og en anden mener, det er alt for dårligt, at der ikke sker noget.

- Jeg synes, det er helt ude i hampen. Det er til gene for beboerne i Nørregade og ned igennem byen, hvor den tunge trafik nu kører, fortæller Mogens Sønderup.

John Brædder (G), der er borgmester i Guldborgsund kan godt forstå borgernes frustration.

- Det virker mærkeligt, at de begynder at rive flere broer ned, før de gamle er færdige. Men Banedanmark siger, at det tidsperspektiv, de har spillet ud med holder, fortæller han.

For 3 uger siden indkaldte Banedanmark borgmesteren til et informationsmøde om arbejdet på Lolland. Her lovede de, at de vil holde tidsplanen. Og det tager John Brædder for gode ord og stoler på deres udmelding. Han fortæller ydermere, at samarbejdet med Banedanmark er blevet betydelig bedre siden de begyndte med arbejdet i maj.

Banedanmark: Vi holder tidsplanen

Ifølge Banedanmark er der er en god grund til, at de bliver nødt til at fortsætte arbejdet på Lolland, selvom arbejdet i Eskilstrup står stille.

- Hvis vi begynder at skubbe hele tidsplanen, så går det også ude over de efterfølgende broer, der skal rives ned. Vi er stadig meget fortrøstningsfulde over for, at vi er færdige til maj som lovet, siger projektdirektør på Femern Bælt-forbindelsen, Jens Ole kaslund.

Og fortsætter:

- Vi har haft udfordringer med at få designet godkendt af entreprenøren på broen ved Eskilstrup.

I alt skal der rives omkring 100 broer ned i vores region.

 

[cke_placeholder_file:{"type":"video","id":"128726","title":"","caption":"%C2%A0","alignment":"full"}]

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App