¨

500 lærlinge på Femern-projektet

Foto: TV ØST

Femern A/S sætter for første gang tal på, hvor mange lærlinge, der kan forvente at få job på Femern-projektet.

Arbejdet med at anlægge den faste Femern-forbindelse til Tyskland forventes at skabe praktikpladser til 500 lærlinge i forskellige uddannelser.

Sådan lyder vurderingen fra bygherren Femern A/S, der nu for første gang sætter tal på mulighederne for antallet af praktikpladser på projektet, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad..

1 ud af 20 skal være lærling
 
De 500 lærlingeårsværk er baseret på et ønske om, at fem procent af de timelønnede på projektet er lærlinge. Bygherrens vurderinger kommer til udtryk i en redegørelse til transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

Femern A/S oplyser, at man aktuelt forventer, at der kan udformes en model, som er forenelig med EU-retten, som vil skabe grundlag for, at andelen af lærlinge på projektet vil blive op til fem procent af de timelønnede inden for relevante fagområder.

Man gør opmærksom på, at det er vanskeligt at vurdere det konkrete antal lærlinge, idet det vil afhænge af entreprenørernes organisering af arbejdet og sammensætning af arbejdsstyrken, men vurderer altså, at kravet på fem procent vil kunne skabe op til i alt 500 lærlinge årsværk over hele anlægsperioden.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App