Det nye folketing: Her er dem, vi siger vi farvel til

Alle medlemmerne af det nye Folketing er nu på plads. Nye træder til, andre falder fra. Se her, hvem vi siger farvel til i Sjællands Storkreds.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen har fået en vælgerlussing større end DF’s i 100 år.

Det kan også mærkes her i regionen. De nuværende folketingsmedlemmer, vi siger farvel til i Sjællands Storkreds, er udelukkende fra Dansk Folkeparti.

I Sjællands Storkreds fik partiet 10,9 pct. af stemmerne, hvilket sikrer dem tre mandater. De går til Søren Espersen med 5.930 stemmer, René Christensen med 5.175 stemmer og Liselott Blixt med 2.427 stemmer.

Dermed skal vi sige farvel til fire lokale folketingsmedlemmer fra Dansk Folkeparti.

Farvel til Karin Nødgaard

Meningsmålingerne har gennem hele 2019 varslet et udfordrende valg for Dansk Folkeparti, men det endte katastrofalt.

På landsplan mister Dansk Folkeparti 21 af sine 37 mandater og bliver dermed mere end halveret. I Sjællands Storkreds betyder det, at vi siger farvel til fire tidligere folketingsmedlemmer.

Karin Nødgaard (DF) lå og vippede på kanten til at ryge ind i Folketinget, men måtte afgive sin plads til Liselotte Blixt med omkring 300 færre personlige stemmer.

Det var ellers Karin Nødgaards far, der var med til at stifte Dansk Folkeparti. Faderen, Poul Nødgaard, var medstifter af Dansk Folkeparti tilbage i 1995 og var partiets første formand. Selv valgte Karin Nødgaard at stille op til Folketinget for Dansk Folkeparti på opfordring fra sin far.

Karin Nødgaard har været med til at kæmpe for at få ens kommuneskat over hele landet, blandt andet til gavn for sin egen kommune, Ringsted.

… Og farvel til Henrik Brodersen, Jeppe Jakobsen og Merete Dea Larsen

 
  Foto: TV ØST

En anden DF-politiker vi kommer til at se ryggen af, er Henrik Brodersen, der har siddet i Folketinget siden sidste valg. Udover karrieren i Folketinget er Henrik Brodersen byrådsmedlem i Slagelse Kommune. Men også i Slagelse har Dansk Folkeparti mistet stemmer med 8.033 færre stemmer, end ved valget i 2015.

Også Jeppe Jakobsen må overlade den varme stol i Folketingssalen til en anden. Han har som sekondløjtnant være i Kosovo og har også været partiets ordfører for hjemmeværnet og veteraner. I sin politiske karriere har han været fortaler for at gøre mere for veteraner.

 
  Foto: TV ØST

Heller ikke Merete Dea Larsen kommer vi til at se i Folketinget. Hun blev valgt ind ved Folketingsvalget i 2015 med 3.511 personlige stemmer fra Sjællands Storkreds. Ved dette Folketingsvalg fik hun kun 1.696 personlige stemmer.