Rekordstort antal ansøgere til julehjælp

Allerede få dage efter Dansk Folkehjælp har åbnet for ansøgningerne til årets julehjælp, kan de se, at rigtigt mange vil søge i år. Tendensen går igen hos andre hjælpeorganisationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Belinda Poulsen fra Vordingborg er en af de mange, der allerede har ansøgt om julehjælp hos Dansk Folkehjælp i år. 

- Det gør jeg, fordi jeg gerne vil give mine børn på 10 og 15 år en god jul. Jeg er selv på SU og har ikke mange penge i mit budget. Hvis jeg får tilbudt julehjælp, vil det betyde, at jeg ikke skal stresse over, om jeg nu har råd til flæskestegen og de brune kartofler. Så er julen hjemme, og så kan jeg også slappe af mentalt. Derfor bliver julen meget mere hyggelig, hvis vi får hjælp, og derfor har jeg ansøgt, siger Belinda Poulsen til TV Øst i dag. 

Ansøgerfeltet vokser

Om Belinda Poulsen så også bliver en af de heldige, der modtager julehjælp i år, er mere usikkert. Siden Dansk Folkehjælp startede med at dele julehjælp ud i 2007, har flere og flere søgt hvert eneste år. Sidste år var der 13.000 ansøgninger på bordet, 5150 familier fik hjælp. Og selvom hjælpeorganisationen hvert år får indsamlet et rekordstort beløb at dele ud, så rækker det bare ikke.

- Det er jo den tendens, vi har oplevet hvert evig eneste år, proportionelt vokser ansøgerfeltet meget hurtigere, end vi er i stand til at samle ind, det er jo den udfordring, vi står med, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær hos Dansk Folkehjælp. 

Også hos Mødrehjælpen, Røde Kors og Frelsens Hær melder de om rigtigt mange ansøgninger om julehjælp allerede. 

Ingen markedsføringsbudget

Dansk Folkehjælp annoncerer ikke efter penge til at dele ud til enlige forsørgere med børn under 18 år. Alle pengene går nemlig direkte til julehjælpen. 

- Vi har ganske enkelt ikke noget markedsføringsbudget, for pengene skal gå til dem, der har brug for det,  siger Klaus Nørlem til TV Øst.

Indsamling ved afstemningssteder

I år har Dansk Folkehjælp dog en ekstra chance for at gøre sig synlige, når der skal samles ind. Den 3. december er der folkeafstemning om de danske forbehold, og i den forbindelse kan frivillige stille sig op med raslebøsser ved afstemningsstederne. 

- Vi vil rigtigt gerne have en håndsrækning fra folk, der kan afse tre timer på et stemmested d. 3. december, siger Klaus Nørlem i dag. Derudover mangler organisationen frivillige, der kan hjælpe med det praktiske i forhold til at dele julehjælpen ud. 

Du kan melde dig som indsamler eller give et bidrag til Dansk Folkehjælp ved at gå ind på www.folkehjaelp.dk