Elever strejker

Eleverne i 8. og 9. klasse på Broskolen i Korsør strejker i dag og vil demonstrere, fordi de ikke kommer på en lovet studietur til London. Eleverne har sparet op gennem flere år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da eleverne hørte under Korsør Kommune fik de at vide, at når de kom i 9. klasse, så kunne de se frem til en studietur til London.

Siden da har de sparet sammen, og har i dag over 10.000 kroner på kontoen. Men efter Korsør Kommune blev til Slagelse, så er de planer droppet. Det er eleverne dybt utilfredse med, og derfor strejker eleverne i 8. og 9. klasserne på Broskolen i Korsør her til formiddag.

Eleverne siger til TV2 Øst, at de er dybt skuffede over, at den tur, de er blevet lovet, ikke bliver til noget. De har fået forklaret, at Slagelse kommune mener studieture skal foregår i 6. klasse og ikke i 9. klasse. Og den begrundelse forstår eleverne ikke.

De mener, at man som elev vil få mere ud af sprogtræning i 9. klasse end i 6. klasse, hvor det engelske niveau er lavere. Og det vil kunne gavne eleverne i den kommende eksamen, hvis man stadig tager på studieture i 9. klasse.