Zoo-direktør tiltalt for at tillade klapning af tigerunger

Den tidligere direktør for den nu krakkede Næstved Zoo er blevet tiltalt for otte forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere indehaver af det nu krakkede Næstved Zoo, Peter Bo Rasmussen, er af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blevet tiltalt for mod penge at have givet publikum lov til at klappe etablissementets tigerunger, skriver Sjællandske.

I 2008 kunne besøgende mod at betale 1.000 kroner komme ind og være dyrepasser for tigerungen Tinka i 25 minutter. Året efter var det tigerungerne Malika og Shanti, som kunne nusses mod betaling.

Som det eneste sted i Skandinavien har Næstved Zoo givet deres gæster muligheden for at komme helt tæt på en tigerunge - mod betaling. Det begejstrede mange af gæsterne, mens zoo-eksperter hos Københavns Zoo og Dyrenes Beskyttelse har forholdt sig kritiske til denne udnyttelse. De får nu medhold af anklagemyndigheden, der mener, at det er en overtrædelse af en bekendtgørelse om fredning af visse dyr og planter, noterer Sjællandske,.

Den tidligere zoo-chef er desuden tiltalt for syv andre forhold omkring sin zoologiske have. Det alvorligste forhold er hans besiddelse af fem sjældne vorteøgler, som han har erhvervet uden at have den nødvendige papirer i henhold til CITES-konventionen.

Zoo-direktøren har godt nok over for pressen fremvist sådanne papirer, men politiet siger, at det ikke er de korreklte papirer.

Tilsammen kræver politiet den fallerede zoo-direktør afkrævet en bøde på 350.000 kroner - den største bøde i mindst ti år.

Denne bøde dækker først og fremmest over manglende CITES-papirer, oplyser Sjællandske.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar til anklageskriftet fra Peter Bo Rasmussen.