Vred præst: - De har spærret mig inde i to måneder og gravet min carport op uden varsel 

Det store vejarbejde i Fensmark har store konsekvenser for sognepræst Benedikte Brisson, der i to måneder har været voldsomt generet af vejarbejdet. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et stort vejarbejde skaber store problemer for sognepræst Benedikte Brisson fra Fensmark, der i to måneder har været lukket inde af et stort vejarbejde i byen, hvor der udskiftes udtjente fjernvarmerør og kloaker.  

- Den eneste information, der har været om vejarbejdet, var nogle skilte på vejen. De startede pludseligt en morgen uden at varsle mig, og siden har jeg ikke kunnet få bilen hjem. Samtidig skal jeg gå spidsrod for at komme hjem til mit hus. Jeg tabte dog først for alvor tålmodigheden med dem, da de en dag uden varsel gravede min carport op, fortæller hun til TV2 ØST. 

Benedikte Brisson bor til leje i et hus nær Superbrugsen i Fensmark – men hverken hun eller hendes udlejer har fået information, før det store vejarbejde startede – og heller ikke, da afslutningen af vejarbejdet senere blev forsinket betydeligt.  

quote Jeg synes det er under al kritik, at de ikke sørger for at informere berørte naboer om et så indgribende vejarbejde

Benedikte Brisson, sognepræst fra Fensmark

- Jeg synes, det er under al kritik, at de ikke sørger for at informere berørte naboer om et så indgribende vejarbejde. Dels fordi det er så svært at komme til og fra mit hjem – og dels på grund af de omfattende støjgener, som der er ved arbejdet. Jeg arbejder jo hjemmefra, og forbereder eksempelvis prædikener. Og nogle gange ryster huset, så jeg næsten ikke kan skrive, siger hun. 

Hun og udlejeren havde givet tilladelse til at grave et hul i havegangen på grunden. Men den tilladelse opfattede vejfolkene tilsyneladende som en generel godkendelse til at arbejde på grunden. 

Artiklen fortsætter under billedet.

En aften kom Benedikte Brisson hjem, og fandt sin carport sådan her.
En aften kom Benedikte Brisson hjem, og fandt sin carport sådan her.

- Så kommer jeg hjem til sådan nogle store huller i grunden – blandt andet var min carport gravet op. Altså, Jeg kan jo ikke bruge carporten alligevel, nu de også har lukket vejen – men man må jo ikke bare gå ind i andre folks haver og grave et stort hul. Jeg vil ikke engang give lov til, at min hund begynder at grave huller i min have. Jeg synes simpelthen ikke, det er ok, at de ikke varsler mig, før de begynder at arbejde så meget på min grund, siger hun. Arbejdet førte samtidig til, at den eneste adgangsvej til hendes bolig blev afspærret hen over en weekend. 

Starter tidligt

Hun synes, at arbejdet har stået på i meget lang tid – og kan ikke forstå, at man ikke udnytter tiden bedre. 

- Jeg har ofte arbejdet om aftenen, og så er det jo altså meget tidligt, at de starter de store maskiner klokken 06.30. Og man kan ikke vide, hvor længe de bliver ved. Tit stopper de klokken 14.00, men nogle gange fortsætter de arbejdet med de store maskiner helt frem til klokken 17.30, siger hun. Hun oplever, at hendes døgnrytme ødelægges af arbejdet, hvor projektører fra byggeopladsen  skinner ind i soveværelset.

Benedikte Brisson er den, der rammes hårdest af vejarbejdet i Fensmark. Hendes naboer kan uden problemer gå hjem, og husene ligger trukket tilbage fra skel. Samtidig var asfalten ved institutionen på den anden side af Skolestien hurtigt klart.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser det ud fra Benedikte Brissons hjem om morgenen.
Sådan ser det ud fra Benedikte Brissons hjem om morgenen.

Det havde de ikke sagt til en mand

Konflikten med byggepladsen er optrappet, efter hun i den lokale avis Sjællandske klagede over sin situation og manglen på information om arbejdet. 

I avisen erkendte og beklagede Fensmark Fjernvarme, at de ikke har været gode nok til at informere om deres arbejde, men understregede, at det var et nødvendigt arbejde. Benedikte Brisson er dog ikke tilfreds med den måde, som beklagelsen er kommet på, og har blandt andet på Facebook skarpt kritiseret arbejdet. 

quote De kalder mig voldsomt utilfreds og sur, og det synes jeg simpelthen er ubehøvlet

Benedikte Brisson, sognepræst fra Fensmark

- De kalder mig voldsomt utilfreds og sur, og det synes jeg simpelthen ikke er ok. Og ja, jeg er ikke tilfreds med, at de ikke har givet mig information, og ikke har informeret mig til tiden. Men de havde aldrig sagt om en mand, at han var utilfreds og sur. Det synes jeg altså er ubehøvlet og nedladende af dem at sige. Tænk, hvis jeg som præst omtalte mine sognebørn på samme måde. Det ville ende i en sag øjeblikkeligt, siger hun. 

Arbejdet foran Benedikte Brissons hus ventes afsluttet indenfor en uge eller to. Derefter vil vejarbejdet flytte videre i byen.