Voldtægtsforsøg på plejecenter anmeldt til politiet

De pårørende til en ældre kvinde på plejecentret Marskgården i Næstved fortæller til TV ØST, at de har anmeldt et voldtægtforsøg begået på plejecentret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I følge de pårørende blev en ældre kvinde natten til tirsdag udsat for et voldtægtforsøg på sit værelse på plejecentret. Kvinden lå i sin seng, da en mandlig plejehjemsbeboer kom ind på værelset. Han forsøgte at komme op i hendes seng og begyndte at befamle hende.

Det lykkes den ældre kvinde at afværge ved at kravle ud af sengen og flygte ud af værelset.

- Det har været en rystende, chokerende og traumatiserende oplevelse for hende, fortæller Hanne Nielsen, som er pårørende til den ældre kvinde.

De pårørende fortæller, at de i dag har anmeldt sagen til politet. Plejecentret er bekendt med sagen, men de har valgt ikke at gå videre med den, fordi de vurderer, at der ikke var tale om et voldtægtsforsøg.

- Vi har nogle beboere, som er demente, og som godt kan blive forvirrede over, hvor de er henne, og det er nok det, der har været tale om i det her tilfælde, at man er kommet til at gå ind på et forkert værelse og har troet, det var ens egen seng, man skulle op i, og det er jo rigtig beklageligt, siger distriktsleder Elisabeth Kjær.

Det undrer de pårørende, som slet ikke er i tvivl om, at der var tale om et voldtægtsforsøg.

- Der er ingen tvivl om, at han havde seksuelle hensigter, for han vil op i sengen, han gjorde sig ligesom til, og han befamlede hende, siger Dorte Nielsen, som også er pårørende til den forurettede kvinde på¨plejecentret.

Ingen konsekvenser

De pårørende er frustrerede over, at episoden ikke har fået nogle konsekvenser, og de er især frustrerede over, at personalet på plejehjemmet ikke kom den ældre dame til undsætning.

- Hun har ringet efter personalet ved at trykke på nødhjælpsknappen, og hun har råbt, og hun har skreget, alligevel gik der en halv time, før personalet dukkede op, siger Dorte Nielsen.

Det beklager lederen for plejecentret.

- Når der er 24 borgere, så kan der være andre akutte situationer, og det er det, der har været sket i den her sag. Personalet har været på en anden etage hos en anden borger, lige præcis da det her sker, og de reagerer lige så snart, de kan. Men vi ville da have ønsket, at personalet kunne have været der noget tidligere, siger Elisabeth Kjær.

- Det er simpelthen et udtryk for, at der ikke er nok personale til stede om natten, lyder det som reaktion fra Hanne Nielsen.

Bor dør om dør

Det er planen, at den forurettede ældre kvinde skal flytte fra plejecentret på mandag. Men indtil dag skal hun fortsat bo få meter fra den mand, som hun påstår, har forsøgt at voldtage hende.

- Det er rigtigt slemt for hende, at hun skal se på ham hver dag, og at hun ved, at han er her, når hun går i seng om aftenen, siger Dorte Nielsen.

For at gøre den ældre dame mere tryg har plejecentret tilbudt ekstra tilsyn om natten, og samtidig har de tilbudt at låse døren til hendes værelse, så det kun er personalet, der har adgang til værelset om natten. Men det mener de pårørende ikke er tilstrækkeligt, de kan ikke forstå, at den mandlige beboer ikke bliver forflyttet.

- Hvis han er stærkt dement og til skade for andre beboere, så synes jeg slet ikke, han skal være her, siger Hanne Nielsen.

TV ØST har været i kontakt med den forurettede ældre dame, hun har ikke ønsket selv at kommentere sagen.