¨

Voldtægtsdømt kørelærer får lov til at fortsætte - Højesteret stadfæster dom

Højesteret gav den samme straf til den 46-årige kørelærer som både byretten og landsretten. Foto: Jesper Truelsen - TV ØST

En 46-årig kørelærer fra Næstved er ved Højesteret fundet skyldig i voldtægt af en elev og skal i fængsel. Men han kan stadig arbejde som kørelærer.

Torsdag blev en 46-årig kørelærer fra Næstved ved Højesteret fundet skyldig i voldtægt af en 18-årig kvindelig elev ved andet seksuelt forhold end samleje.

Det betyder, at manden skal afsone en ubetinget fængselsstraf på seks måneder, men han kan fortsætte sit arbejde som kørelærer efterfølgende.

Det skriver avisen Sjællandske. 

Denne afgørelse havde både Retten i Næstved og Østre Landsret nået til førhen. Men rigsadvokaten havde bedt om at få dommen til Højesteret, da han havde håbet, at det ville udløse en hårdere straf til den 46-årige mand samt fratage ham retten til at virke som kørelærer. Sådan gik det dog ikke, da fem dommere var enige i afgørelsen.

- Min klient er lettet. Mest af alt er han glad for, at det er slut, for nu er det endegyldigt slut. Jeg er også lettet på min klients vegne, fordi han har nægtet sig skyldig fra start og er blevet trukket ind i det her, fordi man har haft et behov for at afprøve praksis på området. Han har haft en ufrivillig hovedrolle, siger Karoline Døssing Normann, som er kørelærerens forsvarer, til avisen Sjællandske. 

Kyssede og befamlede elev

Voldtægten fandt sted tilbage i november 2017, hvor den 46-årige kørelærer besøgte den 18-årige kvinde i hendes lejlighed. Hun har siden forklaret i retten, at manden pludselig havde presset hende op ad en væg og var begyndt at kysse hende.

Ifølge kvindens forklaring skulle han også have rørt ved hendes bryster og stukket en finger op i hende, inden hun fandt på, at hendes ven kom forbi om lidt, så hun kunne få ham ud af døren. Manden oplyste i retten, at det havde været gensidigt.

Ifølge mandens forsvarer vil han nu bruge tiden til at overveje, hvad han skal lave i fremtiden, efter han har afsonet sin dom. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App