Vold koster 310.000 kroner

Voldsmand skal betale Næstved Kommunes udgifter til sygedagpenge til sit offer. Samlet skal manden finde godt 300.000 kr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver en dyr omgang for en voldsmand fra Næstved. Han skal nemlig betale en del af Næstved Kommunes udgifter til hans voldsoffer. Efter volden kom hun nemlig på sygedagpenge.

60 dages fængsel og en mindre regning for psykologhjælp. Sådan endte første akt i en voldssag for en efterlønsmodtager fra Næstved, der er dømt for vold mod en jævnaldrende kvinde for
fem år siden. Men dermed er sagen ikke slut for voldsmanden, der nu i tillæg er blevet dømt til at betale Næstved Kommunes udgifter til kvindens sygedagpenge efter overfaldet.

Østre Landsret har fundet det bevist, at kvindens sygemelding skyldtes overfaldet, og derfor skal voldsmanden nu betale 210.000 kroner plus renter til kommunen. Hertil kommer kommunens udgifter til at føre sagen, der samlet
bringer regningen op på 310.000 kroner for den sydsjællandske efterlønner.

Det kvindelige voldsoffer fik udbetalt sygedagpenge i perioden fra overfaldet i september 2004 og frem til november 2005. Herefter blev hun førtidspensionist.

Ritzau